torsdag 2 februari 2017

Mysteriestickningar

Runt jul är tider för mysteriestickningar. Brukar alltid hoppa på några.
Förra året börjades det redan i november med att Geilsk hade en sjal, tror det var tio års jubileum dom fira. Charlottendalsgård sålde garnkit till projektet, man bestämde bara huvudfärgen sen fick man med fjorton små nystan i div färger. En mycket rolig och lärorik stickning av en annorlunda modell med både mjuka och hårda former. Resultatet blev en varm och härlig sjal.


Efter att denna sjal var påbörjad kom Kammebornia med ett sockmysterie. Pias mönster är så fina så detta gick bara inta att motstå. Det blev att beställa ett garnpaket från Moodsofcolors, Gro färgar så fint och jag gillar verkligen hennes sockgarn softsock. Hon har precis börjat sälja ett nytt sockgarn som inte är superwashbehandlat, får se när det blir dags att testa det.


Kunde inte heller motstå Nördicknittings mysteriemössa som började när julafton var firad. Stickade mössan även 2015 och den var så rolig att sticka så nu var det bara att börja gräva i garnlagret. Valet blev garn från Mayflower och Marks och Kattens. Denna gången var upplägget  lite annorlunda, man stickade först en resårkant eller en vikkant. Därefter fick man fem olika mönsterdiagram per gång att välja bland, så ingen mössa blev den andra lik! Jätte rolig ide! Tack snälla Johanne och Helen för denna gång, hoppas ni hittar på någon mössa även nästa jul. Så här blev min mössa. 


Må gott alla och ta vara på alla småstunder till att sticka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar